2024. július 5. Nem élhetek muzsikaszó nélkül c. zenés vígjáték – Városi könyvtár – Városháza udvara

Móricz Zsigmond, Nem élhetek muzsikaszó nélkül című zenés vígjátékát tekinthették meg Szikszón a “Nyáresti hangulatok” rendezvénysorozat keretében a színházkedvelők. Az előadás a Déryné program jóvoltából valósulhatott meg városunkban, melyet ezúton is nagyon köszönünk. Kitűnő, neves színészek, csodás díszletek, nagyszerű közönség, remek előadás jellemezte az estét. A színészek muzsikaszóval, kolbásszal, pálinkával várták a nézőket, mintha csak egy névnapi mulatságba csöppentek volna.


2024. június 28. Made in Hungária c. előadás – Városi könytár – Városháza udvarán

Nyáresti hangulatok Szikszón, a Városi Könyvtár-Városháza udvarán!

Made in Hungária – Magyarock Dalszínház

A sok izgalom után kegyes volt hozzánk az időjárás és végre egy felhőtlen nyárestét tölthettünk el egy nagyszerű színtársulattal, egy örökzöld dallamokkal átszőtt, vagány darabbal és egy jó közönséggel. A nyári színházi estéket Sváb Antal, Szikszó város polgármestere nyitotta meg, kellemes humorával igazodva a nézők hangulatához. A jókedvet fokozták a finom koktélok, harapnivalók és a színészek fergeteges játéka, akik, mint többször is hangoztatták, nagyon szeretnek Szikszóra járni.


2024. június 15. Gyereknap és Plázsnyitó – Szikszói Városi Uszoda udvara

A tegnap délután szórakoztató gyerek programokkal, “Ninja Warrior” akadálypályával, arcfestéssel, buborékfocival, extrém íjászattal vártuk a legkisebbeket! Felléptek a helyi óvodás és iskolás gyerekek, a Gyöngyvirág néptánccsoport, az Oroszlánszív KSE, a 4 Dance táncosai, a Csodalamalom Bábszínház, valamint a Csiribiri zenekar is!

19 óra után a sztárvendég Csordás Tibi volt, aki latinos hangulatú dalaival megénekeltette a közönséget, majd éjfélig a Plázs Diszkó DJ-k táncoltatták meg a bulizásra vágyokat.


2024. június 14. Kowalsky meg a Vega zenekar koncertje – Szikszói Városi Uszoda udvara

Kowalsky meg a Vega koncertet láthattak a kedves érdeklődők a városi uszoda udvarán. Magyarország egyik legnépszerűbb zenekara nagyon jó hangulatot teremtett. A koncertet Sváb Antal, Szikszó polgármestere nyitotta meg.


2024. június 5. Brandnyúl – Városháza udvara

Gyermekkönyvek ünnepe a Brandnyuszival!

A Városi Könyvtár az immár hagyománynak számító, több évre visszatekintő Gyermekkönyvek ünnepével folytatta szabadtéri programsorozatukat. Az ünnepséget Sváb Antal, Szikszó város polgármestere nyitotta meg. A köszöntő szavak után egy fergeteges nyuszi- buli vette kezdetét, mert a fellépő a híres „Brandnyúl” volt, aki zenés-táncos műsorával elvarázsolta a gyerekeket.  A produkció után jólesett a gyereknek a víz és a tea.


2024. június 1. Szikszói Szépkorúak Találkozója – Szikszói Városi Uszoda udvara

A Szikszó Város Önkormányzata rendezésében az idén is közel 500 nyugdíjas vehetett részt a Szikszói Szépkorúak Találkozóján. A hivatal és a Szikszói Városi Szabadidő Központ és Könyvtár dolgozói finom ebédet szolgáltak fel a vendégeknek, akik a helyi vállalkozók által felajánlott tombola nyeremények sorsolásán is részt vettek. A sztárvendég Poór Péter, Máté Péter-díjas magyar énekes, színész volt. A rendezvényt Sváb Antal, Szikszó polgármestere énekes-gitáros produkcióval nyitotta meg.


2024. május 31. Nyugdíjas Táncosok és Dalkörök Találkozója – Inkubátorház

Közel egy évtizede hagyomány már a B.A.Z. NYÉSZ által szervezett Nyugdíjas Táncosok és Dalkörök Találkozója a szikszói Inkubátorházban. A rendezvényt Sváb Antal, polgármester úr nyitotta. Több, mint 20 csapat színvonalas műsorral  lépett fel, majd értékelést kapott a szakmai zsűritől. Gratulálunk az országos versenybe történő továbbjutáshoz, melyhez jó egészséget és további sok sikert kívánunk


2024. május 29. Kihívás Napja – Szikszói Városi Uszoda udvara
Köszönjük szépen, hogy közel 500 fő vett részt az idei Kihívás Napján, a Szikszói Városi Uszoda Udvarán! A 15 perces zenés zumba átmozgatta a sok óvodás és iskolás gyereket, akik utána részt vehettek a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás szemléletformáló játszóház foglalkozásán is.

2024. május.16. Pünkösdi hagyományok gyerekszemmel – Városi könyvtár terasza

Vidám tavaszi rendezvénnyel nyitottak a szabadtéri programok a Városi Könyvtár teraszán. A gyerekek nagy élvezettel hallgatták Mező István tanár úr pünkösdi meséjét. A program másik felében felelevenítettük a pünkösdi szokásokat, hagyományokat. A gyerekek májusfát díszítettek, körbetáncolták, majd különböző ügyességi próbákat kellett kiállniuk. A fiúk zsákba futottak, célba dobtak, tuskót gurítottak. A kislányok babot szedtek, szívecskéket gyűjtöttek és virágkoszorúkat kerestek. A legügyesebb gyermekekből választottuk ki a pünkösdi királyt és a királynőt. Az izgalmas játékokat egy kis vendéglátás követte, finom bodzaszörppel, kaláccsal kínáltuk meg az apróságokat. A nap végét kézműves foglalkozással zártuk.


2024. május 10. Madarak és fák napja – Főtér

A “Madarak és fák napja” tiszteletére a Szikszói Városi Szabadidő Központ és  Könyvtár szabadtéri kiállítást rendezett Kiss Gellért, amatőr fotós csodálatos munkáiból, amely megtekinthető a város főterén. A kiállítást Sváb Antal, Szikszó város polgármestere nyitotta meg. A kiállításhoz egy különleges program is társult, Gasztonyi Dániel mestersolymász hozta el nemes madarait, akikkel egy nagyon érdekes, látványos bemutatót tartott a gyerekek nagy örömére.


2024. május 1. Szikszó Majális – Szikszói Városi Uszoda udvara

Idén is, mint minden évben vidám, jókedvű emberekkel telt meg a Városi Uszoda üde, tavaszi zöldben pompázó udvara, hogy részesei legyenek a híres szikszói főzőversenynek, a mi közös majálisunknak. A csapatok finomabbnál, finomabb ételeket készítettek, jóféle pálinkák kíséretében. A jó hangulatot csak fokozta az Agyagbanda zenekar, akik mindenkinek igyekeztek elhúzni a kedvenc nótáját. A májusfát közösen díszítették fel a csapatok, majd a körbetáncolása is megtörtént. Sváb Antal, Szikszó város polgármestere köszöntötte a versenyzőket és a kilátogató vendégeket. Ezt követően átadták a legjobb ételek készítőinek a jól megérdemelt értékes díjakat, majd a tombolasorsolás következett, ahol szintén értékes nyeremények kerültek átadásra. A napra az Irigy Hónaljmirigy tette rá a koronát, akik fergeteges műsorukkal örvendeztették meg a szépszámú közönséget.


2024. április 13. “Mozdulj Szikszó!” I. Regionális Futóverseny Szikszón..

Nagyszerű hangulatban, már szinte nyári napsütésben rendezték meg Szikszón az I.Regionális Futóversenyt. A versenyzők nemcsak Szikszóról és környékéről, hanem az ország távolabbi településeiről is szép számmal érkeztek, közel 150 nevezést fogadtak a szervezők.800m, 5km és 10 km-es távokra lehetett benevezni, korcsoportokra, nemekre bontva. Sok-sok érem és kupa talált gazdára a teljes erőbedobással futók előtt, akik ennek ellenére mégsem lettek dobogósok azok is jókedvvel gratuláltak társaiknak. A szervezők a frissítőpontokon gyümölccsel, szőlőcukorral, hűsítő italokkal várták a versenyzőket. Éppségükre rendőreink, polgárőreink, kerékpáros felvezetők és a mentőszolgálat vigyázott. A szervezésben Szikszó város Önkormányzata, Kohári Szabolcs,nagyreményű futóbajnokunk, a Szikszói Városi Szabadidő Központ és Könyvtár, a Móricz Zsigmond Általános Iskola , a Szent Márton Katolikus Gimnázium és Általános Iskola dolgozói vettek részt. A programot Sváb Antal, Szikszó város polgármestere nyitotta meg, a verseny hangulatát Lehóczki Éva nagyszerű kommentátor, műsorvezető munkája tette tökéletessé. Köszönet mindenkinek , hogy ilyen nagy érdeklődést kiváltó, színvonalas, jól sikerült rendezvény jöhetett létre Szikszón. Reményeink szerint ez a verseny hagyományteremtő lesz, melyet több is követ majd.


2024. április 3. Szikszói Városi Uszoda és Sportcsarnok – Alapkőletétel és Konditerem megnyitó

A mai napon alapkőletételre került sor “Sport és szabadidős létesítmények fejlesztése – 1. Medencék építése” projekt által épülnek majd kültéri medencék a szikszói uszoda udvarán.

Új, korszerű gépekkel felszerelt, modern konditerem megnyitója is megrendezésre került a szikszói sportcsarnokban. Dr. Koncz Zsófia, Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettese, országgyűlési képviselő, Sváb Antal, Szikszó Város polgármestere, Vecsei Márton, Hell Energy márkavezetője és Gál Péter, a Szikszói Városi Szabadidő Központ és Könyvtár igazgatója vágták át a szalagot, majd Kovács Dorottya, bikini fitness versenyző és Szabó Antal, Európa bajnok testépítő bemutatóját láthatták az érdeklődők. Köszönjük Szikszó Város Önkormányzatának és a Hell Energy Magyarország Kft. támogatását.


2024. március 23. Húsvétváró – Főtér

Vidám tavaszköszöntő programokkal vártuk a gyerekeket és a szülőket hagyományőrző Húsvétvárónkon. Izgalmas húsvéti játékokkal és versenyekkel, tojásfestéssel, kézműves foglalkozással, állatsimogatóval, arcfestéssel és közös húsvétfa díszítéssel vártuk vendégeinket, de volt hagyományőrző locsolkodás is! Köszönjük a Gyöngyvirág táncegyüttes kis táncosainak, hogy fellépésükkel emelték ezt a mai napot!


2024. március 15. – 1848-1849-es Forradalom és Szabadságharc évfordulója Szikszón

Megható és emlékezetes műsorral készültek a Szent Márton Katolikus Gimnázium és Általános Iskola diákjai. A látványos és igényesen megrendezett előadás előtt Sváb Antal, Szikszó Város polgármestere mondta el az ünnephez méltó beszédét. A koszorúzásra a Főtéren került sor.


2024. március 12. Hőhullám c. zenés vígjáték – Inkubátorház

Nagy sikert aratott a nőnapi meglepetés a szikszói hölgyek körében, hiszen a Hőhullám című zenés vígjátékot láthatták este 19 órától, a szikszói Inkubátorház színháztermében. A parádés szereposztásban előadott színdarabot Sváb Antal, Szikszó Város polgármestere nyitotta meg.


2024. március 8. Nőnapi éjszakai fürdőzés és szaunaszeánszok a Szikszói Városi Uszodában

Ezen az éjszakán a hölgyek kerülnek előtérbe, de természetesen a férfiaknak is kedveskedünk, jó hangulattal, zenékkel, kellemes illatokkal, afrodiziákumokkal.


2024. március 8. Mező István karikaturista kiállítása – Inkubátorház

Nőnap alkalmából nyílt meg Mező István karikaturista 125 nő című kiállítása, amit Sváb Antal, Szikszó Város polgármestere nyitott meg, a szikszói Inkubátorház házasságkötő termében.


2024. március 2. Akrobatikus Rock & Roll Tánc Gála – Szikszói Városi Sportcsarnok

A Szikszói Városi Szabadidő Központ és Könyvtár adott otthont a 2024. március 2-án megrendezett Akrobatikus Rock & Roll Tánc Gálának, ahol több mint 200 gyerek mutathatta meg tánctudását.


2024. február 17. Úszóverseny – Szikszói Városi Uszoda

2024. évi Észak-Magyarországi Regionális Amatőr Úszóbajnokság

I. forduló Valkó László Emlékverseny

Ma délelőtt Valkó László testnevelő tanár és úszóedző emlékére meghirdetett versenyen rengeteg gyermek jelent meg, hogy versenyrutint szerezhessen a városi és körzeti diákolimpiára. A verseny rendezője a B.-A.-Z. Megyei Úszó Szövetség, MUSZ Észak-Magyarországi régió volt. A versenyt Gál Péter, igazgató, Szikszó Város alpolgármestere nyitotta meg. Uszodánk, méltó helyszíne volt a nívós versenynek, örömmel tölt el bennünket, hogy egyre több neves úszóverseny megrendezéséhez a Szikszói Városi Uszodát választják a sportág vezetői, sportolói.