2022. december 18. Karácsonyi koncert

Csodálatos hangulatú estét ajándékoztak nekünk városunk kórusai. Gyönyörű karácsonyi dallamok csendültek fel így még Advent jegyében. Fellépett a Vadméz Katolikus Kórus, a Református Énekkar és a Hajnalcsillag Református Gyermekkórus. Az estet Sváb Antal, Szikszó város polgármestere nyitotta meg, aki egy meglepetés produkcióval is kedveskedett a szépszámú közönségnek.


2022. november 26. – 2022. december 18. Adventi programok Szikszón

Fellobbant az első gyertya lángja Szikszó adventi koszorúján..

Idén a gyertyagyújtást adventi programokkal tettük meghittebbé. A város intézményei, civil szervezetek, magánszemélyek saját készítésű termékeikkel várták az ünnepi alkalmakra érkezőket a város főterén. Városunk intézményei, civil szervezetei, a történelmi egyházak, magánemberek, mindannyian hatalmas lelkesedéssel készültek Advent minden szombatján igényes portékáikkal vagy programjaikkal, hogy kellemes, meghitt, karácsonyváró hangulatot teremtsenek városunkban. A Bethánia Óvoda élő Bethleheme megidézte a születés csodáját, a Református Templomban Pintér Béla gyönyörű műsora hangolt rá mindannyiunkat az ünnepre. Színvonalas ünnepi koncertek zajlottak a Római Katolikus Templomban is. Köszönet minden résztvevőnek, szervezőnek, rendezőnek, hogy részvételükkel, munkájukkal megteremtették az adventi hangulat feltételeit. Köszönet a történelmi egyházak vezetőinek, az Önkormányzatnak, a Bethánia Óvodának, a Városi Óvodának, a Móricz Zsigmond Általános Iskolának, a Szent Márton Katolikus Iskolának, a Szociális Szolgáltató Központnak, a Városi Könyvtárnak, a Pillangó Biztos Kezdet Háznak, a Vadméz Katolikus Kórusnak, a Református Kórusnak, a Hajnalcsillag Református Gyermekkórusnak Mező István vezetésével, a Tender Kft.-nak és nem utolsó sorban a Szikszói Városi Szabadidő Központnak, valamint minden kedves vásározónak, aki részese volt az eseményeknek. Külön köszönet Vitéz Tibor méztermelőnek, aki nekünk és több intézménynek is felajánlott kiváló minőségű termékeiből.

Mindenkinek Áldott, Békés, Boldog Karácsonyt kívánunk!


2022. december 1-6. Mikulás Lak 2022

Véget értek a Magyar-hegyi Borok Házában a Mikuláslak eseményei. A Mikulás birodalma bezárta kapuit, elköszöntek a mesehősök, már csak jövőre találkozhatunk velük. Örömmel töltött el bennünket az a hatalmas érdeklődés, ami kísérte a hat napon át tartó rendezvényt. Több, mint nyolcszáz kisgyermek és közel annyi felnőtt látogatott fel a varázslatos hegyi birodalomba, ahol önfeledten csodálkoztak rá a nagyszakállú Mikulásra és mesebeli barátainak vidám mókáira. A friss hegyi levegőn jólesett minden kis látogatónak a forró tea, a felnőtteknek pedig a forralt bor. Bent az épületben kézműves foglalkozás is várta az apróságokat, ahol karácsonyi ajtódíszeket készíthettek. A jó meleg teremben a frissen sült mézeskalács illata megtette hatását, mert a kis vendégek nem csak feldíszítették a sütiket, hanem azon nyomban el is fogyasztották.

Jövőre a megnövekedett igények miatt tovább fogjuk bővíteni a Mikuláslakban töltött napok számát, hogy még többen eljuthassanak erre a varázslatos helyre.

Köszönet a rengeteg munkáért a szervezőknek, közreműködőknek, hogy ennyi kisgyermeknek és felnőttnek próbáltak napokon át örömet szerezni, elfeledtetni a hétköznapok gondjait, bajait.

Köszönet Fedor Valériának, Drótos Bencének, Hutter Lindának, Tóth Bélának, Egri Henriettának, Gloncziné Bence Beatrixnek, Juhos Attilának, Novák Józsefnek, Fehérné Zupkó Júliannának, Kalocsai Daninak, Gál Kristófnak, Konkoly Tibornénak, Mező Istvánnénak, Trencsényi Kálmánnénak, Lengyel Líviának, Juhászné Millik Henriettának, Piskótiné Kovács Ágnesnek, Makkai Lászlónénak, Jámbor Lászlónak, Nyilasán Sándornak, Tokár Attilának, Tóth Antalnak és Gál Péternek.

 


2022. október 23. Ünnepi megemlékezés és hagyományőrző “Turul futás”
Hagyományosan négy település, Onga, Arnót, Felsőzsolca és Szikszó együtt emlékezett meg az 1956 -os forradalom és szabadságharc eseményeiről a Turul emlékműnél. Az ünnep tiszteletére megrendezett hagyományőrző “Turul futás ” sem maradt el , városunk lelkes résztvevői az Angel Station benzinkút elől rajtoltak el 11. órakor.
Az 1956 -os forradalom és szabadságharc hőseinek ünnepi megemlékezésére ezt követően került sor a Turul emlékműnél 12 órától.

Privacy Preference Center

X
X