2024. május 10. Madarak és fák napja – Főtér

A “Madarak és fák napja” tiszteletére a Szikszói Városi Szabadidő Központ és  Könyvtár szabadtéri kiállítást rendezett Kiss Gellért, amatőr fotós csodálatos munkáiból, amely megtekinthető a város főterén. A kiállítást Sváb Antal, Szikszó város polgármestere nyitotta meg. A kiállításhoz egy különleges program is társult, Gasztonyi Dániel mestersolymász hozta el nemes madarait, akikkel egy nagyon érdekes, látványos bemutatót tartott a gyerekek nagy örömére.


2024. május 1. Szikszó Majális – Szikszói Városi Uszoda udvara

Idén is, mint minden évben vidám, jókedvű emberekkel telt meg a Városi Uszoda üde, tavaszi zöldben pompázó udvara, hogy részesei legyenek a híres szikszói főzőversenynek, a mi közös majálisunknak. A csapatok finomabbnál, finomabb ételeket készítettek, jóféle pálinkák kíséretében. A jó hangulatot csak fokozta az Agyagbanda zenekar, akik mindenkinek igyekeztek elhúzni a kedvenc nótáját. A májusfát közösen díszítették fel a csapatok, majd a körbetáncolása is megtörtént. Sváb Antal, Szikszó város polgármestere köszöntötte a versenyzőket és a kilátogató vendégeket. Ezt követően átadták a legjobb ételek készítőinek a jól megérdemelt értékes díjakat, majd a tombolasorsolás következett, ahol szintén értékes nyeremények kerültek átadásra. A napra az Irigy Hónaljmirigy tette rá a koronát, akik fergeteges műsorukkal örvendeztették meg a szépszámú közönséget.


2024. április 13. “Mozdulj Szikszó!” I. Regionális Futóverseny Szikszón..

Nagyszerű hangulatban, már szinte nyári napsütésben rendezték meg Szikszón az I.Regionális Futóversenyt. A versenyzők nemcsak Szikszóról és környékéről, hanem az ország távolabbi településeiről is szép számmal érkeztek, közel 150 nevezést fogadtak a szervezők.800m, 5km és 10 km-es távokra lehetett benevezni, korcsoportokra, nemekre bontva. Sok-sok érem és kupa talált gazdára a teljes erőbedobással futók előtt, akik ennek ellenére mégsem lettek dobogósok azok is jókedvvel gratuláltak társaiknak. A szervezők a frissítőpontokon gyümölccsel, szőlőcukorral, hűsítő italokkal várták a versenyzőket. Éppségükre rendőreink, polgárőreink, kerékpáros felvezetők és a mentőszolgálat vigyázott. A szervezésben Szikszó város Önkormányzata, Kohári Szabolcs,nagyreményű futóbajnokunk, a Szikszói Városi Szabadidő Központ és Könyvtár, a Móricz Zsigmond Általános Iskola , a Szent Márton Katolikus Gimnázium és Általános Iskola dolgozói vettek részt. A programot Sváb Antal, Szikszó város polgármestere nyitotta meg, a verseny hangulatát Lehóczki Éva nagyszerű kommentátor, műsorvezető munkája tette tökéletessé. Köszönet mindenkinek , hogy ilyen nagy érdeklődést kiváltó, színvonalas, jól sikerült rendezvény jöhetett létre Szikszón. Reményeink szerint ez a verseny hagyományteremtő lesz, melyet több is követ majd.


2024. április 3. Szikszói Városi Uszoda és Sportcsarnok – Alapkőletétel és Konditerem megnyitó

A mai napon alapkőletételre került sor “Sport és szabadidős létesítmények fejlesztése – 1. Medencék építése” projekt által épülnek majd kültéri medencék a szikszói uszoda udvarán.

Új, korszerű gépekkel felszerelt, modern konditerem megnyitója is megrendezésre került a szikszói sportcsarnokban. Dr. Koncz Zsófia, Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettese, országgyűlési képviselő, Sváb Antal, Szikszó Város polgármestere, Vecsei Márton, Hell Energy márkavezetője és Gál Péter, a Szikszói Városi Szabadidő Központ és Könyvtár igazgatója vágták át a szalagot, majd Kovács Dorottya, bikini fitness versenyző és Szabó Antal, Európa bajnok testépítő bemutatóját láthatták az érdeklődők. Köszönjük Szikszó Város Önkormányzatának és a Hell Energy Magyarország Kft. támogatását.


2024. március 23. Húsvétváró – Főtér

Vidám tavaszköszöntő programokkal vártuk a gyerekeket és a szülőket hagyományőrző Húsvétvárónkon. Izgalmas húsvéti játékokkal és versenyekkel, tojásfestéssel, kézműves foglalkozással, állatsimogatóval, arcfestéssel és közös húsvétfa díszítéssel vártuk vendégeinket, de volt hagyományőrző locsolkodás is! Köszönjük a Gyöngyvirág táncegyüttes kis táncosainak, hogy fellépésükkel emelték ezt a mai napot!


2024. március 15. – 1848-1849-es Forradalom és Szabadságharc évfordulója Szikszón

Megható és emlékezetes műsorral készültek a Szent Márton Katolikus Gimnázium és Általános Iskola diákjai. A látványos és igényesen megrendezett előadás előtt Sváb Antal, Szikszó Város polgármestere mondta el az ünnephez méltó beszédét. A koszorúzásra a Főtéren került sor.


2024. március 12. Hőhullám c. zenés vígjáték – Inkubátorház

Nagy sikert aratott a nőnapi meglepetés a szikszói hölgyek körében, hiszen a Hőhullám című zenés vígjátékot láthatták este 19 órától, a szikszói Inkubátorház színháztermében. A parádés szereposztásban előadott színdarabot Sváb Antal, Szikszó Város polgármestere nyitotta meg.


2024. március 8. Nőnapi éjszakai fürdőzés és szaunaszeánszok a Szikszói Városi Uszodában

Ezen az éjszakán a hölgyek kerülnek előtérbe, de természetesen a férfiaknak is kedveskedünk, jó hangulattal, zenékkel, kellemes illatokkal, afrodiziákumokkal.


2024. március 8. Mező István karikaturista kiállítása – Inkubátorház

Nőnap alkalmából nyílt meg Mező István karikaturista 125 nő című kiállítása, amit Sváb Antal, Szikszó Város polgármestere nyitott meg, a szikszói Inkubátorház házasságkötő termében.


2024. március 2. Akrobatikus Rock & Roll Tánc Gála – Szikszói Városi Sportcsarnok

A Szikszói Városi Szabadidő Központ és Könyvtár adott otthont a 2024. március 2-án megrendezett Akrobatikus Rock & Roll Tánc Gálának, ahol több mint 200 gyerek mutathatta meg tánctudását.


2024. február 17. Úszóverseny – Szikszói Városi Uszoda

2024. évi Észak-Magyarországi Regionális Amatőr Úszóbajnokság

I. forduló Valkó László Emlékverseny

Ma délelőtt Valkó László testnevelő tanár és úszóedző emlékére meghirdetett versenyen rengeteg gyermek jelent meg, hogy versenyrutint szerezhessen a városi és körzeti diákolimpiára. A verseny rendezője a B.-A.-Z. Megyei Úszó Szövetség, MUSZ Észak-Magyarországi régió volt. A versenyt Gál Péter, igazgató, Szikszó Város alpolgármestere nyitotta meg. Uszodánk, méltó helyszíne volt a nívós versenynek, örömmel tölt el bennünket, hogy egyre több neves úszóverseny megrendezéséhez a Szikszói Városi Uszodát választják a sportág vezetői, sportolói.


2024. február 10. Szauna Show – Szikszói Városi Uszoda

Farsangi hangulat és szerelmes pillanatok a Szikszói Városi Uszodában! A Szauna Shown ebben az évben 5 szaunamester, összesen 14 programmal relaxálta regisztrált vendégeinket. Farsangi fánkokkal, gyümölcsökkel és facsart gyümölcslevekkel is készültünk.


2024. január 22. Magyar Kultúra Napja – Mező István könyvbemutatója

Humorosan telt el Mező István karikatúra-művész legújabb “Képzőbűvészet” című könyvének bemutatója, a szikszói Inkubátorházban. A magyar kultúra napja tiszteletére megtartott eseményen a szerző beszélgetőpartnere Sváb Antal, Szikszó város polgármestere volt.


2024. január 22. Megyei Diákolimpia Úszóverseny – Szikszói Városi Uszoda

A Szikszói Városi Szabadidő Központ és Könyvtár által üzemeltetett Szikszói Városi Uszoda adott otthont a Megyei Diákolimpia Úszóversenynek, január 22-én, délelőtt 10 órától. Gratulálunk a résztvevőknek.


2023. december 30. Éjszakai fürdőzés szaunaszeánszokkal – Szikszói Városi Uszoda

Az év utolsó éjszakai fürdőzése a Szikszói Városi Uszodában! Az esti szaunaszeánszokra több, mint 70 ember jött el, pezsgővel, friss gyümölcsökkel és kellemes zenékkel vártuk Vendégeinket. Két profi szaunamester vezényelte le a különleges szeánszokat.


2023. december 17. Adventi koncert – Inkubátorház

Szikszón, Advent vasárnapján, az Inkubátorház színházterme nagyszerű koncertnek adott otthont. A Református Kórus, a Hajnalcsillag Ifjúsági Kórus, a Vadméz Római Katolikus Kórus szeretetteljes dallamokkal hozta meghitt, ünnepváró hangulatba a koncertre érkezőket. Az est házigazdája Gulyásné Dr. Kerekes Rita, képviselőasszony volt.


2023. december 2. – december 23. Adventi gyertyagyújtások – Főtér

A város főterén a történelmi egyházak vezetésével és a helyben működő énekkarok segítségével közös adventi gyertyagyújtásokat tartunk, melyeket egyre több városlakó látogat meg. Nagyon sok helyi árus kínálta termékeit, ezzel is erősítve a karácsonyi vásár hangulatát.  Minden hétvégére különböző fellépőket invitáltunk. Az Adventi duó, a Szironta együttes, a Szikszói Harsona Quartet, Vízi Viktor és Szécsi Viktória, az Adventi trió és Molnár István, az AdHoc Vokál, valamint a Double Trombone Band előadásai színesítették az ünnepi forgatagot. Adventi vásárainkon is egyre bővül a portékák kínálata. A harmadik gyertyagyújtás alkalmával kigyúltak a „Mindenki karácsonyfája” fényei, közel száz szikszói gyerek énekelte a „Mennyből az angyal” c. karácsonyi dalt, valamint megérkeztek a Mikulás Lak mesehősei is, akikkel mindenkinek lehetősége volt fotókat készíteni.


2023. november 31. – december 6. Mikulás Lak – Magyar-hegyi Borok Háza

Elcsendes