2024. január 22. Magyar Kultúra Napja – Mező István könyvbemutatója

Humorosan telt el Mező István karikatúra-művész legújabb “Képzőbűvészet” című könyvének bemutatója, a szikszói Inkubátorházban. A magyar kultúra napja tiszteletére megtartott eseményen a szerző beszélgetőpartnere Sváb Antal, Szikszó város polgármestere volt.


2024. január 22. Megyei Diákolimpia Úszóverseny – Szikszói Városi Uszoda

A Szikszói Városi Szabadidő Központ és Könyvtár által üzemeltetett Szikszói Városi Uszoda adott otthont a Megyei Diákolimpia Úszóversenynek, január 22-én, délelőtt 10 órától. Gratulálunk a résztvevőknek.


2023. december 30. Éjszakai fürdőzés szaunaszeánszokkal – Szikszói Városi Uszoda

Az év utolsó éjszakai fürdőzése a Szikszói Városi Uszodában! Az esti szaunaszeánszokra több, mint 70 ember jött el, pezsgővel, friss gyümölcsökkel és kellemes zenékkel vártuk Vendégeinket. Két profi szaunamester vezényelte le a különleges szeánszokat.


2023. december 17. Adventi koncert – Inkubátorház

Szikszón, Advent vasárnapján, az Inkubátorház színházterme nagyszerű koncertnek adott otthont. A Református Kórus, a Hajnalcsillag Ifjúsági Kórus, a Vadméz Római Katolikus Kórus szeretetteljes dallamokkal hozta meghitt, ünnepváró hangulatba a koncertre érkezőket. Az est házigazdája Gulyásné Dr. Kerekes Rita, képviselőasszony volt.


2023. december 2. – december 23. Adventi gyertyagyújtások – Főtér

A város főterén a történelmi egyházak vezetésével és a helyben működő énekkarok segítségével közös adventi gyertyagyújtásokat tartunk, melyeket egyre több városlakó látogat meg. Nagyon sok helyi árus kínálta termékeit, ezzel is erősítve a karácsonyi vásár hangulatát.  Minden hétvégére különböző fellépőket invitáltunk. Az Adventi duó, a Szironta együttes, a Szikszói Harsona Quartet, Vízi Viktor és Szécsi Viktória, az Adventi trió és Molnár István, az AdHoc Vokál, valamint a Double Trombone Band előadásai színesítették az ünnepi forgatagot. Adventi vásárainkon is egyre bővül a portékák kínálata. A harmadik gyertyagyújtás alkalmával kigyúltak a „Mindenki karácsonyfája” fényei, közel száz szikszói gyerek énekelte a „Mennyből az angyal” c. karácsonyi dalt, valamint megérkeztek a Mikulás Lak mesehősei is, akikkel mindenkinek lehetősége volt fotókat készíteni.


2023. november 31. – december 6. Mikulás Lak – Magyar-hegyi Borok Háza

Elcsendesült a Magyar-hegyi Borok Háza, tovaszállt a varázslatos mesevilág , véget értek 2023 csodái a Mikulás Lakban.

Idén közel ezer gyermeknek és szüleiknek szerzett felejthetetlen perceket a Szikszói Városi Szabadidő Központ és Könyvtár csapata, valamint lelkes külsős munkatársak, és természetesen Fedor Valéria, aki tehetséges jelmez – és díszlettervezője  volt ennek a rendkívüli mesevilágnak. Nagyon sok köszönet Gál Péternek, az intézmény vezetőjének, a Mikulás Lak megálmodójának, aki, szívügyeként kezeli az évről évre egyre szebb és egyre népszerűbb Mikulás Birodalom bonyolítását, megszervezését. Köszönet, Juhos Attilának, aki rengeteg munkát fektetett az építkezésbe az előkészületekbe. Köszönet Makkai Lászlónénak, Icukának, aki nélkül nem lehetne igazi a Mikulás Lak. Köszönet a szereplőknek, történetíróknak, Hutter Lindának, Drótos Bencének, Tóth Bélának, Egri Henriettának, Kalocsai Dánielnek, Sajgó Dávidnak, Novák Józsefnek, Fehérné Zupkó Júliának, Gloncziné Bencze Beatrixnek, Mező Mirellának, Simon Kittinek. Köszönet a  kézműves foglalkoztatót vezető kollégáknak, Mező Istvánnénak, Konkoly Tibornénak, Fehérné Babus Juditnak, Juhászné Millik Henriettának, Piskótiné Kovács Ágnesnek. Köszönet Szikszó Város Önkormányzatának.

Természetesen a legnagyobb köszönet a város és a környékbeli településekről érkező szülőknek, pedagógusoknak,  a gyermekeknek, hogy idén is minket választottak, hogy velünk tegyék meghitté, örömtelivé a téli ünnepkör első nagy ünnepét, a Mikulásvárást.

Bízva abban, hogy minden látogatónk jól érezte magát az itt töltött idő alatt, élvezve a mesehősók vidám játékát, a meleg italokat, a csodálatos környezetet a jó beszélgetéseket, látva a gyerekek örömteli arcát a kézműves foglalkozásokon, vagy ahogy Mikulás szavait megilletődötten hallgatják,  jövőre ismét találkozhatunk.


2023. október 11. Éjszakai fürdőzés szaunaszeánszokkal – Szikszói Városi Uszoda

A Szikszói Városi Uszoda október  11-én este 20 órától éjfélig  különleges szaunaszeánszokkal és éjszakai fürdőzéssel várta vendégeit. Ezúttal kakukkfüvet-sós radírral, sütőtökös-tejszínes táplálással és rozmaringos-olívás hidratálással készült szaunamesterünk, majd friss gyümölcsöket és sütőtököt kóstolhattak meg vendégeink.

2023. október 28. Megyei úszóverseny – Szikszói Városi Uszoda

Jó hangulatú , izgalmas amatőr úszóverseny zajlott a Szikszói Városi Uszodában Edelény, Kazincbarcika, Miskolc , Tokaj, Szerencs és Szikszó ifjú sportolóinak részvételével. Az immár hagyománynak számító verseny díjait, érmeit Sváb Antal, Szikszó város polgármestere és Gál Péter igazgató, alpolgármester adta át. Gratulálunk a fiatal, tehetséges úszóbajnokoknak és a verseny szervezőjének, Fülöp-Gregó Adriennek, a Szikszói Úszó Egyesület elnökének.


1956. október 23.
🇭🇺 Tisztelet a hősöknek! 🇭🇺

1956 emlékére Mazur józsef készítette alkotást lepleztek le Szikszó város főterén. A szabadságharcos hősökre emlékezve Sváb Antal, Szikszó város polgármestere osztotta meg ünnepi gondolatait a jelenlévőkkel. Ezt követően elindult a már nagy hagyománnyal rendelkező “Turul futás”. Négy település, Onga, Arnót, Felsőzsolca és Szikszó lelkes csapatai vették célba a Turul emlékművet a szikszói ( Újfalusi part) dombtetőn. A beérkező futókat forró tea és bor várta kortól és vérmérséklettől függően. Az emlékműnél Dr. Trizsi Zalán, Onga város polgármestere és Bánné dr.Gál Boglárka a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés elnöke mondott ünnepi beszédet, majd ünnepi műsorral folytatódott a megemlékezés Hegedűs Milán, Balogh Luca és az Ongai Hagyományőrző Néptánccsoport közreműködésével. A rendezvény zárásaként a négy település polgármesterei koszorút helyeztek el az emlékmű talapzatánál 56″ hőseinek emlékére.


2023. október 7. Éjszakai fürdőzés és szaunaszeánsz a szüret jegyében..

Szombaton este a Szikszói Városi Uszodában ismét nagyszerű egészségmegőrző programmal vártuk a szauna szerelmeseit. Szőlőmagos hidratálás, rumos-mazsolás joghurtos táplálás, almás – cukor piling szerepelt a programban. Kellemes zene, finom őszi gyümölcsök várták a szeánsz után megpihenni, beszélgetni vágyókat.


2023. szeptember 30. Szikszói Szüreti Fesztivál

Fergeteges szüreti hangulat alakult ki Szikszó Főterén! Hagyományőrző népviseletben vonultak fel Szikszó utcáin, akik részt vettek az idei fesztiválon. A fellépők között voltak a helyi iskolás és óvodás gyerekek, a Gyöngyvirág és az Avas Táncegyüttes is. A sztárvendég, Kiss Kata zenekar táncosaihoz Sváb Antal, Szikszó Város polgármestere és Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettese, országgyűlési képviselő is csatlakozott. Rengeteg kísérőprogram várta még a látogatókat a rendezvényen, hiszen volt szüreti játszópark, mustkóstolás, Sixo Tender kertészete, a városi könyvtár retró borozója, saslik falatkákkal, Juli kertje finomságokkal, mustkóstolás, kosárfonás, fafaragás, Fügedi Márta Népművészeti Egyesület interaktív mesterségbemutató, de volt kézműves vásár, körhinta, kürtöskalács, juhtúrós lepény, vattacukor és édesség is. A madárijesztők szépségversenye és a szüreti játékok is nagy sikert arattak! A napot a szüreti bál koronázta meg.


2023. augusztus 26. Nyáresti hangulatok – János vitéz – Déryné Színház – Szikszó

Szombat este Vidnyánszky Attilának Kossuth- és Jászai Mari-díjas kárpátaljai származású magyar színházi rendezőnek, filmrendezőnek, a Déryné program létrehozójának végzős színi növendékei előadásában tekinthették meg a János vitézt a színházrajongók. A rendező Berettyán Nándor volt. Az előadásra egyetlen jelző mondható, csodálatos volt. Volt benne humor, érzelem, felemelő percek mindez fiatalos lendülettel előadva. Mozgalmas, izgalmas játék, szép dallamok, gyönyörű jelmezek, igényes díszletek. Köszönjük a Déryné programnak ezt a nagyszerű élményt!


2023. augusztus 20. Magyarország nemzeti ünnepe

Szikszón, mint minden évben, az ünnephez méltó tisztelettel emlékezik a város. A város főterén nemzeti díszbe öltözött színpadon szentelték meg az új kenyeret a történelmi egyházak vezetői. A Vadméz Ŕómai Katolikus Kórus énekei is hozzájárultak az emelkedett hangulathoz. Ezt követően Sváb Antal Szikszó város polgármestere és Koncz Zsófia az Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettese, országgyűlési képviselő osztotta meg ünnepi gondolatait a város polgáraival. A program első részét a Zsolca Néptáncegyüttes műsora zárta. Az ünnep másik fele már a Városi Uszoda udvarán folytatódott, ahol a Fonogram- életműdíjas Korda György és Balázs Klári sokak által várt koncertje tette felejthetetlenné a napot. Meglepetés vendégként Csonka András is fellépett az est folyamán, emelve az amúgy is nagyszerű hangulatot. A hatalmas tömeg együtt énekelt, táncolt a népszerű művészekkel. Tűzzsonglőrök csodás attrakciója következett, majd a környéken szinte egyedülállóan, a hagyományokhoz méltóan, káprázatos tűzijátékkal koronázták meg a napot szervezőink. Boldog születésnapot Magyarország!


2023. július 29. Plázs Disco – Szikszói Városi Uszoda udvara

A nyári Plázs újra benépesült! Ezen a hétvégén a legstílusosabb zenékre táncolhattak a fiatalok este 20 órától, egészen hajnali 1 óráig.


Nyáresti hangulatok Szikszón, a Városi Könyvtár – Városháza udvarán!

2023. július 22. Magyarock Dalszínház – A padlás

Igazi nyáresti hangulat, hűsítő koktélok, popcorn és egy fantasztikus előadás várta szombat este a színházrajongókat. A komáromi Magyarock Dalszínház már visszatérő kedves vendége Szikszónak. Az elmúlt évben a Meseautót játszották nagy sikerrel, most pedig Presser-Sztevanovity örökérvényű musicalét, A padlást hozták el nekünk. Az előadás előtt Sváb Antal, Szikszó város polgármestere osztotta meg gondolatait a nézőközönséggel. Ezen az estén ismét egy nagyszerű előadás részesei lehettünk. A varázslatosan szép dallamok nagy sikert arattak nézőink körében. Büszkék vagyunk a szikszói és környékbeli emberekre, hogy ennyire szeretik a színházat, hogy ennyien eljöttek hozzánk. Ami még nagyon fontos, hogy sok fiatal arcot is láthattunk közöttük.

Köszönjük a segítséget az előadás utáni pakolásban is.

Várunk mindenkit szeretettel következő programunkra is augusztus 26-án, amikor a János vitéz láthatják a Déryné Színház előadásában.


2023. július 15. Magyar slágerek éjszakája a Szikszó Plázson – Szikszói Városi Uszoda

Újra diszkóvá alakult a városi uszoda udvara. A táncoló közönség most a legjobb magyar slágerekre mulathatott.


2023. július 9. Szikszó – “Nyáresti hangulatok” – Lovagias ügy c. előadás

2023. július 9-én este nyolc órakor megtelt a szabadtéri színház nézőtere a Városi Könyvtár – Városháza udvarán. A nyári rendezvénysorozat eredetileg a Holdbeli csónakossal indult volna, de sajnos váratlan betegség miatt ez nem valósulhatott meg. A Déryné Színház kárpótlásul a Lovagias ügy című két felvonásos vígjátékot hozta el nekünk nagyszerű színészek előadásában. A szünetben hűsítő koktélok várták a nézőket. A Déryné pályázat célja, hogy nívós színházi előadásokat juttasson el az ország településeire. Augusztusban, reményeink szerint a János vitézt tekintheti meg, szintén a Déryné pályázat jóvoltából, a színházkedvelő közönség.


2023. július 1. Pretenderz zenekar koncert és Plázs Disco – Szikszói Városi Uszoda udvara

Nagyon jó volt a hangulat a Szikszó Plázson, hiszen először a Pretenderz zenekar koncertje alapozta meg az estét, majd következett a Plázs Disco!


2023. június 17. Gyereknap és Plázsnyitó

A Szikszói Városi Uszoda udvarán vidám gyereknapi programokkal vártuk a legkisebbeket, hiszen a helyi óvodások és iskolások léptek fel kora délután, majd egy népszerű bábjáték következett. Kora este egy fergeteges musical show szórakoztatta a közönséget. A Plázsnyitón este fél 9-től igazi “csikidam életérzés” uralkodott el, hiszen Szikora Robi és az R-GO egy fantasztikus hangulatú élő koncertet adtak elő. A napot egy igazán pörgős retró diszkó zárta.