2023. május 31. Kihívás Napja a Szikszói Városi Uszodában!
Nagyon sok szikszói gyerek vehetett részt az idei Kihívás Napján megszervezett 15 perces zenés zumbán, a városi uszoda udvarán. A pulzusnövelő szórakoztató mozgásforma után kollégáink mindenkit teával kínáltak. Köszönet minden résztvevőnek!

2023. május 25. Ágacska c. előadás – Inkubátorház

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye Széchenyi 2020 program keretein belül 250 óvodás és iskolás gyermek tekinthette meg Csukás István – Ágacska c. darabját, a Körúti Színház művészeinek előadásában. A helyszín a szikszói Inkubátorház volt.


2023. május 1. Szikszó Majális 2023

Nagyon jó hangulatban telt az idei Majális, a Szikszói Városi Uszoda udvarán! A színvonalas színpadi műsorokon a helyi óvodások és iskolások szerepeltek, majd Varga Bogi ritmikus gimnasztikája, valamint a néptáncos és jazztáncos bemutatók is fokozták a hangulatot. A 27 főzőcsapat közül a 3 tagú zsűri döntötte el az első, második, harmadik, a különdíj, illetve a legjobb vendéglátó között a nyerteseket. A csapatok között kiosztott tombolasorsoláson gazdára talált a nagyképernyős okos TV is. 14 óra után következett a várva várt retró koncert, ahol Zoltán Erika varázsolta el a közönséget. Köszönjük a kollégáknak és a csapatoknak a részvételt.


2023. április 15. Tavaszi éjszakai fürdőzés a Szikszói Városi Uszodában!

Jó hangulattal, kellemes zenékkel, friss gyümölcsökkel és vendégváró itallal vártuk kedves Vendégeinket. A különleges szauna ceremóniák este 20 órától éjfélig tartottak.


2023. április 14. Szikszó Városi Sportcsarnok felújításának ünnepélyes átadója

Ünnepélyes esemény történt Szikszó Város életében, hiszen ma délelőtt 11 órakor a Szikszói Városi Sportcsarnok felújításának átadására került sor. A megújult sportlétesítményt dr. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár, dr. Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettese, országgyűlési képviselő, Sváb Antal, Szikszó Város polgármestere, valamint Gál Péter, Szikszói Városi Szabadidő Központ és Könyvtár igazgatója adták át. Az esemény programjai között szerepelt házi úszóverseny, zenés zumba, DJTK táncos bemutató, Kangoo és Varga Bogi ritmikus gimnasztikája is. Egy születésnap köszöntésére is sor került, hiszen Sándor Laci bácsi a napokban töltötte be a 90. életévét. Isten éltesse sokáig, jó egészséget kívánunk Neki!


2023. április 13. A MAGYAR KÖLTÉSZET NAPJÁT ÜNNEPELTÜK SZIKSZÓN…

A budapesti Szabad Ötletek Színházának, Petőfi a szabadságharc költője című irodalmi műsorát tekinthették meg a szikszói pedagógusok, diákok, irodalomkedvelők az Inkubátorház színháztermében. Az előadást Sváb Antal, Szikszó város polgármestere nyitotta meg. A Magyar Költészet Napját 1964 óta, minden év április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Idén Petőfi Sándor élete és költészete került előtérbe a 200 éve született költő emlékére.

 

 


2023. március 31. Húsvétváró – Főtér

Köszönjük szépen, hogy ilyen sokan eljöttek Húsvétváró rendezvényünkre, amit a jó idő miatt Szikszó Főterén tartottunk meg. A kicsik számára nagyon sok meglepetést tartogatott a ma délután, hiszen fotózkodhattak a húsvéti nyúllal és csirkével, kézműveskedhettek, izgalmas húsvéti játékokon vehettek részt, finom nyereményekért, tojást festhettek és színvonalas néptáncos, illetve jazztáncos bemutatót nézhettek meg. Az arcfestés és az állatsimogatás is nagyon népszerű volt. A gyerekek, a szülők segítségével feldíszítették a húsvétfát is.


2023. március 16. Kassai Thália Színház – Bugrisok c. előadás, a Nőnap tiszteletére

Nőnapi meglepetés az Inkubátorházban! Carlo Goldoni – Bugrisok c. darabot láthatták a kedves nézők, a Kassai Thália Színház előadásában. A teltházas, 2 részes zenés komédiát Sváb Antal, Szikszó Város polgármestere nyitotta meg.


1848. Március 15. Ünnepi megemlékezés – Szikszó, Inkubátorház, Főtér

Színvonalas és megható műsort adtak elő a Szent Márton Katolikus Gimnázium tanulói az 1848-as forradalom és szabadságharc emlékére. A rendezvényt Sváb Antal, Szikszó Város polgármestere nyitotta meg, majd a diákok következtek, végül a megemlékezést a koszorúzás zárta a Főtéren.

2023. március 11. Nőnapi éjszakai fürdőzés

Nőnapi éjszakai fürdőzés a Szikszói Városi Uszodában! Szaunamesterünk a mai napon különleges szaunaszeánszokkal készült, hiszen rózsavizes cukorradírt, pezsdítő kávéhabot, illetve levendulás kókuszolajat is használhattak a szaunázók. Vendégváró itallal, illetve friss gyümölcsökkel vártuk vendégeinket.


2023. január 28. Szaunashow

Elindult a Szaunashow a Szikszói Városi Uszodában! Több, mint 50 vendégünk regisztrált be a 14 szaunaprogramot tartalmazó showra, 5 szaunamester vezetésével. Farsangi fánkokkal, friss gyümölcsökkel és gyümölcslevekkel készültünk.


2023. január 22. A Magyar Kultúra Napja

2023. január 20-án a Magyar Népmese Színház előadását tekinthette meg, több, mint 300 gyermek és pedagógusaik az Inkubátorház színháztermében. Az előadást” A Magyar Kultúra Napja” tiszteletére hívtuk meg. A Szóló szőlő, csengő barack, mosolygó alma meséje hatalmas sikert aratott a gyermekek és felnőttek körében egyaránt. Nagyszerű, színvonalas előadás volt, mely méltó a 200 éve Kölcsey Ferenc által írt Himnuszunkhoz.


2022. december 21. Mező István – Karácsonyi könyvbemutató

Jó hangulatban telt Mező István karikaturista karácsonyi könyvbemutatója. A téma ezúttal a beat, pop és a rock zene körül forgott, a humoros hangvételű beszélgetést 2 zenei produkció színesítette, először a Hajnalcsillag énekkar, majd Sváb Antal, Szikszó Város polgármestere közreműködésével adtak elő 1-1 dalt. A közönség, a bemutató után, finom pogácsát, bejglit, teát és forralt bort fogyaszthatott.


2022. december 18. Karácsonyi koncert

Csodálatos hangulatú estét ajándékoztak nekünk városunk kórusai. Gyönyörű karácsonyi dallamok csendültek fel így még Advent jegyében. Fellépett a Vadméz Katolikus Kórus, a Református Énekkar és a Hajnalcsillag Református Gyermekkórus. Az estet Sváb Antal, Szikszó város polgármestere nyitotta meg, aki egy meglepetés produkcióval is kedveskedett a szépszámú közönségnek.


2022. november 26. – 2022. december 18. Adventi programok Szikszón

Fellobbant az első gyertya lángja Szikszó adventi koszorúján..

Idén a gyertyagyújtást adventi programokkal tettük meghittebbé. A város intézményei, civil szervezetek, magánszemélyek saját készítésű termékeikkel várták az ünnepi alkalmakra érkezőket a város főterén. Városunk intézményei, civil szervezetei, a történelmi egyházak, magánemberek, mindannyian hatalmas lelkesedéssel készültek Advent minden szombatján igényes portékáikkal vagy programjaikkal, hogy kellemes, meghitt, karácsonyváró hangulatot teremtsenek városunkban. A Bethánia Óvoda élő Bethleheme megidézte a születés csodáját, a Református Templomban Pintér Béla gyönyörű műsora hangolt rá mindannyiunkat az ünnepre. Színvonalas ünnepi koncertek zajlottak a Római Katolikus Templomban is. Köszönet minden résztvevőnek, szervezőnek, rendezőnek, hogy részvételükkel, munkájukkal megteremtették az adventi hangulat feltételeit. Köszönet a történelmi egyházak vezetőinek, az Önkormányzatnak, a Bethánia Óvodának, a Városi Óvodának, a Móricz Zsigmond Általános Iskolának, a Szent Márton Katolikus Iskolának, a Szociális Szolgáltató Központnak, a Városi Könyvtárnak, a Pillangó Biztos Kezdet Háznak, a Vadméz Katolikus Kórusnak, a Református Kórusnak, a Hajnalcsillag Református Gyermekkórusnak Mező István vezetésével, a Tender Kft.-nak és nem utolsó sorban a Szikszói Városi Szabadidő Központnak, valamint minden kedves vásározónak, aki részese volt az eseményeknek. Külön köszönet Vitéz Tibor méztermelőnek, aki nekünk és több intézménynek is felajánlott kiváló minőségű termékeiből.

Mindenkinek Áldott, Békés, Boldog Karácsonyt kívánunk!


2022. december 1-6. Mikulás Lak 2022

Véget értek a Magyar-hegyi Borok Házában a Mikuláslak eseményei. A Mikulás birodalma bezárta kapuit, elköszöntek a mesehősök, már csak jövőre találkozhatunk velük. Örömmel töltött el bennünket az a hatalmas érdeklődés, ami kísérte a hat napon át tartó rendezvényt. Több, mint nyolcszáz kisgyermek és közel annyi felnőtt látogatott fel a varázslatos hegyi birodalomba, ahol önfeledten csodálkoztak rá a nagyszakállú Mikulásra és mesebeli barátainak vidám mókáira. A friss hegyi levegőn jólesett minden kis látogatónak a forró tea, a felnőtteknek pedig a forralt bor. Bent az épületben kézműves foglalkozás is várta az apróságokat, ahol karácsonyi ajtódíszeket készíthettek. A jó meleg teremben a frissen sült mézeskalács illata megtette hatását, mert a kis vendégek nem csak feldíszítették a sütiket, hanem azon nyomban el is fogyasztották.

Jövőre a megnövekedett igények miatt tovább fogjuk bővíteni a Mikuláslakban töltött napok számát, hogy még többen eljuthassanak erre a varázslatos helyre.

Köszönet a rengeteg munkáért a szervezőknek, közreműködőknek, hogy ennyi kisgyermeknek és felnőttnek próbáltak napokon át örömet szerezni, elfeledtetni a hétköznapok gondjait, bajait.

Köszönet Fedor Valériának, Drótos Bencének, Hutter Lindának, Tóth Bélának, Egri Henriettának, Gloncziné Bence Beatrixnek, Juhos Attilának, Novák Józsefnek, Fehérné Zupkó Júliannának, Kalocsai Daninak, Gál Kristófnak, Konkoly Tibornénak, Mező Istvánnénak, Trencsényi Kálmánnénak, Lengyel Líviának, Juhászné Millik Henriettának, Piskótiné Kovács Ágnesnek, Makkai Lászlónénak, Jámbor Lászlónak, Nyilasán Sándornak, Tokár Attilának, Tóth Antalnak és Gál Péternek.

 


2022. október 23. Ünnepi megemlékezés és hagyományőrző “Turul futás
Hagyományosan négy település, Onga, Arnót, Felsőzsolca és Szikszó együtt emlékezett meg az 1956 -os forradalom és szabadságharc eseményeiről a Turul emlékműnél. Az ünnep tiszteletére megrendezett hagyományőrző “Turul futás ” sem maradt el , városunk lelkes résztvevői az Angel Station benzinkút elől rajtoltak el 11. órakor.
Az 1956 -os forradalom és szabadságharc hőseinek ünnepi megemlékezésére ezt követően került sor a Turul emlékműnél 12 órától.

2022. október 5. – Kiss Rozália festőművésznő kiállítása

Az Országos Könyvtári Napok keretében Kiss Rozália, naturalista festőművésznő kiállítását tekinthették meg az érdeklődők, a városi könyvtár rendezvénytermében. A szentistvánbaksai festőnő 2014 óta a BAK Képzőművészeti Egyesület tagjaként, hol egyénileg, hol művésztársaival együtt állítja ki képeit. A szikszói kiállítást Szentistvánbaksa polgármester asszonya, Vizi Károlyné Horváth Mónika nyitotta meg. Sváb Antal, Szikszó város polgármestere is elismerő szavakkal méltatta a festőnő munkásságát. A szentistvánbaksai Szivárvány Női Kórus és Orosz Kornél felemelően szép műsora méltó zárása volt a programnak. A kiállítás 2022. október 12 -ig volt megtekinthető.


2022. október 1. – Szüreti fesztivál, szüreti bál

A szüreti felvonulás és a kulturális programok a főtéren, a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradtak. A szüreti bál, az Inkubátorházban megrendezésre került, ahol az idén több, mint 300 ember szórakozhatott, a sztárvendég: Márió, a harmonikás volt.


2022. szeptember 20. “Kéz a kézben tűvel és gyufával, a cérna összeköt” – Gobelin kiállítás

2022. 09.20-n Kiss Béla és felesége, Marika szikszói kötődésű művészek gobelin és makett kiállítása nyílt meg a Városi Könyvtár rendezvénytermében. Mint azt már tapasztaltuk városunkban nagyon sok művészetet kedvelő ember él, akik örömmel, nagy érdeklődéssel látogatnak el kiállításokra, színházba egyéb kulturális rendezvényekre. Ez most is így történt, a rendezvényterem zsúfolásig megtelt a nagy eső ellenére is vendégekkel. A kiállítást Szikszó város polgármestere nyitotta meg, aki közvetlen stílusával nagyon jó hangulatot teremtett a kiállítók és a közönség körében. Ezután már ebben a kellemes, jókedvű  hangulatban zajlottak tovább az események. Kiss Béla mesélt a makettek és gobelinek keletkezésének körülményeiről egy-egy kis történettel fűszerezve. A megnyitó zárásaként a miskolci Dallamok Szárnyán Művészeti Klub tagjai köszöntötték a két művészt egy kedves zenés műsorral és persze elhangzott egy gyönyörű vers is. A rendezvény forró teával, borral, pogácsával és jóízű beszélgetésekkel ért véget. A kiállítás 2022. szeptember 28-ig volt megtekinthető.


2022. szeptember 10. – Éjszakai fürdőzés a Szikszói Városi Uszodában

Különleges őszi hangulatban telt az éjszakai fürdőzés a városi uszodában. A szauna szeánszok ezúttal a szüret jegyében teltek el, hiszen a vendégek vörös szőlőmagos, almás-joghurtos illetve sörös – olivás hidratálásban vehettek részt.


2022. Augusztus 20. – Államalapításunk és az új kenyér ünnepe – Főtér, városi uszoda

Magyarország egyik legnagyobb ünnepe államalapításunk napja. Városunk most is mint mindig igyekezett a legméltóbban megemlékezni erről a sorsfordító eseményről. A város főterén az egyházak vezetői megszentelték az új kenyeret a település képviselői, vezetői jelenlétében. Sváb Antal, Szikszó város polgármestere mondott ünnepi beszédet. Koncz Zsófia, országgyűlési képviselőasszony is ellátogatott településünkre. Az este kulturális programokkal folytatódott, hatalmas tömeg gyűlt össze a városi uszoda udvarán, az utcákon. A Wellhello zenekar fergeteges koncertet adott a város és környező települések nagy örömére. A program szinte a környéken egyedülállóan csodálatosan szép, felemelő tűzijátéka után következett a latin dance party.


2022. Augusztus 12. Aranyosi Péter humorestje – városi uszoda udvara

Nevetéstől volt hangos a városi uszoda udvara, hiszen a népszerű humorista, Aranyosi Péter humorestjét hallgathatták meg mindazok, akik ellátogattak augusztus 12-én az uszoda udvarára. A műsorvezető Porkoláb Tamás volt, aki sztárvendégünk előtt szórakoztatta a közönséget. Este 20 órától pedig kezdetét vette a fergeteges PLÁZS DISCO.


2022. augusztus 11. Operett és retro musical – városi könyvtár, irodalmi terasz

Népszerű dallamok csendültek fel a városi könyvtár irodalmi teraszán augusztus 11-én, este 18 órától. Vendégeink Kiss Ildikó és Kovács Ákos operett és retro musical műsorát hallgathatták meg, a vendégénekes pedig Orosz Kornél volt.


2022. július 28. Amál nyomában – zenés irodalmi pódiumjáték – városi könyvtár, irodalmi terasz

Különleges irodalmi élményben lehetett részük azoknak, akik kilátogattak a szabadtéri előadásra, ahol Nemes P. Ferenc, nívó díjas írónk novelláiból készült pódiumjáték került bemutatásra. Az estet Szikszó Város polgármestere, Sváb Antal nyitotta meg. A pódiumjátékban Gáspár Tibor, Jászai Mari díjas színművész, érdemes művész és Vihula Mihajlo Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjas gitárművész, zeneszerző működött közre.


2022. július 23. Megyei Identitás Roadshow, Sky Fanatic koncert – városi uszoda udvara

 Jó hangulatú főzőverseny, a Megyei Identitás Roadshow keretein belül, a szervezők bohóccal, ugrálóvárral, valamint DJ-vel szórakoztatták a kedves látogatókat, este 20 órától következett a várva várt Sky Fanatic koncert.


2022. július 16. Magyarock Dalszínház – Meseautó – városi könyvtár és a városháza udvara

Rengetegen fogadták el meghívásunkat a Nyáresti hangulatok szombat esti rendezvényére, ahol a Magyarock Dalszínház előadásában a Meseautó című musicalt nézhették meg. A XXI. századi LEDfal technika, a mesés dallamok, a kimagasló színészi játék elvarázsolta a több, mint 300 fő közönséget.


2022. július 9. Classic Dance Party – városi uszoda udvara

Valóságos diszkóvá alakult át a városi uszoda udvara július 9-én, 20:00 és 01:00 óra között. A pezsdítő hangulatról DJ. Révész Zoli és DJ Kónya Junior gondoskodott.


2022. július 4 –augusztus 5. Spongyabob Tábor – Szikszói Városi Uszoda

 

Július 4-én elindult a sokak által várt Spongyabob úszó-, sport-, kézműves táborunk, ami 5 héten keresztül adott feledhetetlen élményt, közel 300 gyerek részére. A helyieken kívül a térség, illetve Miskolc és vonzáskörzetéből is szép számmal érkeztek hozzánk táborlakók! Különleges fogadtatásban volt részük a gyerekeknek a tábor megkezdésekor, Spongyabob és Csillag Patrik fogadták őket. Az itt táborozók a mindennapi úszásoktatás mellett, kézműveskedtek, futballoztak, pingpongoztak, trambulinoztak, vízitáncot jártak, kültéri kondiparkot használhattak, strandröplabdáztak,1éjszakát sátorban aludhattak, tábortűznél énekelhettek. A turnusok zárásaként pedig fergeteges habpartival búcsúztak el a tábortól! A tábor ebben az évben a 11 születésnapját ünnepelte!